Продукти:
400 г. мариновано и нарязано филе от елен
2 с. л. лук
1 скилидка чесън
4 с. л.. конфитюр от къпини
250 мл. червено вино
250 мл. телешки бульон
20 с. л. краве масло
1 ч. л. натурално нишесте
сол и черен пипер на вкус
За гарнитура:
4 картофа
200 г. броколи
150 г. моркови
Приготвяне:
- Нарязаните на ситно лук и чесън се слагат да се варят на умерен огън заедно със конфитюра от къпини и червеното вино.
- Къкри около 20 минути, докато се редуцира на половина.
- Прецежда се през фина цедка и се оставя.
- Телешкия бульон също се слага да се вари на умерен огън, докато се изпари на половина.
- Двата соса се смесват, добавя се кравето масло и нишестето размито в малко вода. Разбърква се непрекъснато, докато се получи гладък умерено гъст сос и се подправя със сол и черен пипер.
- Филетата се поръсват с черен пипер и се пържат в сгорещен тиган с малко зехтин и краве масло.
- Картофите се сваряват, нарязват се на шайби, поръсват се с малко зехтин и сол и се запичат във фурна, докато придобият златист загар.
- Броколите се разделят на розички и заедно с морковите се бланшират за 4-5 минути във вряща подсолена вода. След това се отцеждат и се охлаждат под студена течаща вода.
- Месото се поднася със зеленчуците и се полива със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар