неделя, 18 декември 2016 г.

Бургер ала Гордън Рамзи




Продукти:

500 г. кайма
1/2 гл. червен лук
1  жълтък
1 ч. л. сос Уорчестър
1 ч. л. горчица
1 ч. л. кетчуп
сол
черен пипер

4 питки(рецепта)
краве масло
4 слайса сирене
зелена салата
2 домата на шайби
1 гл. червен лук на шайби

Приготвяне:

  • Към каймата се прибавя ситно нарязаният лук, жълтъка, горчицата, кетчупа, соса Уорчестър, солта и черния пипер.
  • Омесва се добре и се оставя с хладилник за няколко часа.
  • От каймата се оформят четири кюфтета, който се пекат в нагорещен тиган с незалепващо покритие.
  • В същия тиган се запичат от вътрешната страна разрязаните на две и намазани с краве масло питки.
  • Върху първата част от питката се поставя зелена салата, лук, домат, кюфте, сирене и се покрива с другата част от питката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар