четвъртък, 22 декември 2016 г.

Желе от кокосово мляко и къпини



Продукти:

за желето от кокосово мляко:

240 мл. кокосово мляко
3 с. л. захар
4 листа желатин

за желето от къпини:

150 г. къпини
260 мл. вода
2 с. л. лимонов сок
4 с. л. захар
4 листа желатин

Приготвяне:

  • Желатина се накисва във студена вода.
  • 4-5 с. л. от кокосовото мляко се загряват, добавя се изцедения желатин и се разбърква, докато се разтвори напълно, като се внимава да не заври.
  • Смесва се с останалото мляко и захарта.
  • Получената смес се изсипва в леко наклонени чашки и се оставя в хладилник, докато стегне.
  • За приготвяне на желето от къпини се накисва желатина в студена вода.
  • В малка тенджерка се слагат водата и къпините докато течността заври, след което се пасира и претрива през цедка.
  • Пюрето се връща на котлона, добавя се захарта, лимоновия сок и желатина.
  • Разбърква се, докато желатина се разтопи.
  • Плодовото пюре се изсипва върху стегналото желе от млякото и отново се оставя в хладилник, докато стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар