събота, 24 декември 2016 г.

Ронливи масленки с бадеми



Продукти:

200 г. брашно
100 г. печени смлени бадеми
100 г. свинска мас
70 г. пудра захар
1 к. л. канела
1/2 к. л. настърана лимонова кора

Приготвяне:

  • Фурната се загрява на 160°С. Брашното се слага в тава и се пече,  като от време на време се разбърква, докато придобие леко златист цвят и се оставя се да се охлади.
  • Към брашното се добавя разтопената свинска мас, бадемите, пудрата захар, канелата, лимоновата кора и се меси около 10 минути.
  • Тестото се оформя като топка и се оставя да почине 25 минути.
  • Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с дебелина 1 см. и с помощта на резец се изрязват формички по желание.
  • Поставят се в тава покрита с хартия за печене и се пекат на 160°С около 30 минути.
  • След като се охладят се изваждат от тавата и се поръсват с пудра захар.
* Източник: Top Chef

Няма коментари:

Публикуване на коментар