четвъртък, 22 декември 2016 г.

Пълнени печурки




Продукти:

15 печурки
60 г. чоризо
1/2 морков
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
2-3 с. л. бяло вино
кашкавал

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват с влажна кърпа.
  • Внимателно се махат пънчетата и се нарязват на малки кубчета заедно с чоризото, лука и чесъна, а моркова се настъргва.
  • В тиган с малко мазнина се запържва за кратко лука, чесъна, пънчетата и моркова, докато омекнат. 
  • Добавя се чоризото, сол на вкус, разбърква се и се маха от огъня.
  • Във всяка гъба се поставя част от приготвената смес  и се поръсва с настърган кашкавал.
  • Напълнените гъби се нареждат в тава, в която се сипва бялото вино и се пекат в умерена фурна 15-20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар