понеделник, 26 декември 2016 г.

Капама




Продукти:

350 г. телешко месо
350 г. пилешки бутчета
350 г. свинско месо
100 г. кървавица
100 г. сурова наденица
100 г. пушена сланина
6 листа кисело зеле
250 г. кайма
70 г. ориз
1 гл. лук
1/2 стр. праз лук
1/2 гл. червено цвекло
50 г. краве масло
50 мл. олио
100 мл. червено вино
150 мл. вода
3 бр. дафинов лист
1/2 к. л. смлян черен пипер
1 к. л. чубрица
черен пипер на зърна
бахар
кимион

Приготвяне:

  • В олиото се задушава нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят. Добавя се каймата, запържва се леко и после се слага ориза, черния пипер, чубрицата, сол на вкус и 80 мл. вода. Разбърква се и щом сместа поеме водата се маха от огъня. От получената смес и зелевите листа се свиват четири сарми.
  • На дъното на глинен гювеч се нареждат сланината с кожата надолу, нарязаните на парчета свинско и телешко месо, сармите, пилешките бутчета, нарязаното на кубчета цвекло, наденицата и кървавицата.
  • При реденето на продуктите между тях се слагат черния пипер на зърна, бахара, кимиона и дафиновите листа.
  • Налива се червеното вино, 150 мл. вода и краве масло нарязано на кубчета.
  •  Накрая се покрива със зелеви листа, слага се капака и се пече 2-3 часа в умерена фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар