вторник, 1 януари 2019 г.

Руло от свинско месо



Продукти:

1 кг. свинско месо
5 слайса хамон
7 слайса бекон
4 яйца от пъдпъдък
подправки за месо
5-6 слайса кашкавал
2 ябълки
4 картофа
2 моркова
1 гл. лук

Приготвяне:

  • Месото се разрязва така, че да се получи лист с еднаква дебелина около 1-1,5 см.
  • Поръсва се от двете страни с малко сол и се натрива с подправките за месо.
  • Нареждат се слайсовете хамон, кашкавал и бекон.
  • В по късата част на парчето месо се нареждат сварените яйца, завива се на стегнато руло и се връзва с конец.
  • Рулото се слага в намазнена тава с малко вода и се покрива с фолио.
  • Пече се около 1 час в силна фурна, като по средата на печенето се добавят нарязаните на едро лук, картофи, ябълки и моркови.
  • Фолиото се маха и се пече докато се зачерви, като от време на време се облива със соса от тавата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар