вторник, 1 януари 2019 г.

Запечени рапанчета



Продукти: 

500 г. рапанчета
1 ск. чесън
25 г. краве масло на стайна температура
2-3 с. л. галета
магданоз
дафинов лист


Приготвяне:

  • Рапаните се измиват много добре, и се слагат заедно с дафиновия лист в тенджера с подсолена вода.
  • След като водата заври се варят около 10 минути в зависимост от големината. 
  • След това се отцеждат, и след като се охладят се почистват капачето.
  • Чесъна заедно с магданоза се нарязват на ситно и се смесват с галетата и кравето масло.
  • Рапанчетата се пълнят с получената смес и се нареждат в тава с отвора нагоре.
  • Пекат се в умерена фурна, докато придобият златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар