вторник, 1 януари 2019 г.

Пържени зеленчуци



Продукти:

1 патладжан
1 зелена чушка
2 картофа
1 с. л. нишесте
170 мл. вода
2 с. л. захар
5-те подправки
сусам

Приготвяне:

  • Патладжана се нарязва на кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 15-20 минути да се отцеди от горчивия сок.
  • След това се измива и подсушава с кухненска хартия.
  • Картофите се обелват и заедно с почистената от семената чушка се нарязват на парчета с приблизително еднаква големина.
  • В загряна мазнина се пържат картофите, и след това се отцеждат върху кухненска хартия от излишната мазнина.
  • Същото се повтаря с патладжана и чушката.
  • В тиган с незалепващо покритие и малко мазнина се карамелизира захарта.
  • При непрекъснато разбъркване се добавят изпържените зеленчуци, разтвореното в малко студена вода нишесте, 5-те подправки и сол на вкус. 
  • Разбърква се докато соса се сгъсти и се поръсва със сусам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар