вторник, 1 януари 2019 г.

Бизкочо де наранха Консуело



Продукти:

3 яйца
1 кофичка кисело мляко лимон( 125 г.)
2 чашки захар( 230г.)
1 непълна чашка олио( 115 мл. )
настърганата кора и сока от 1 портокал
3 чашки брашно( 220-230 г. брашно)
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета гасеоса ( 2 бели и 2 сини) 

* За мерителна чаша се използва кофичката от киселото мляко

Приготвяне:

  • Форма с диаметър 22 см. се намазва с краве масло и се поръсва с брашно.
  • Яйцата се разбиват със захарта докато удвоят обема си.
  • Към тях се добавя киселото мляко предварително смесено с гасеосата и настърганата кора от портокала.
  • Постепенно се прибавя олиото, пресятото с бакпулвера брашно и сока от портокала.
  • Получената смес се изсипва във формата, и се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 35-40 минути.
  • След като се охлади се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар