вторник, 29 октомври 2019 г.

Шишчета от воденички



Продукти:

300 г. пилешки воденички
1 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. чили сос
1 к. л. червен пипер

за овалване:

5 с. л. сусам
1 ч. л. люти люспи
1 ч. л. вегета
1 к. л. сушен чесън
1 к. л. 5- те подправки

Приготвяне:

  • Воденичките се измиват и се нарязват.
  • Към тях се добавя червения пипер, соевия сос, чили соса и се оставят да се мариноват 30-40 минути.
  • Сусама се смила и се смесва със пипера на люспи, вегетата, сушения чесън и 5-те подправки.
  • Воденичките се нанизват на шишчета и се овалват в сухата смес.
  • Нареждат се в тава, поръсват се с олио и се пекат на 220°С около 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар