вторник, 29 октомври 2019 г.

Яхния с нахут и спанак



Продукти:

250 г. нахут
150 г. спанак
1 морков
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1-2 с. л. пържен домат от консерва
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер

Пиготвяне:

  • Нахута се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • Сварява се със нарязаните на ситно лук, чесън и морков.
  • В тенджера се загрява мазнина и брашното се запържва до златисто.
  • Прибавя се червения пипер, домата и непрекъснатато разбъркване се разрежда с бульона от нахута.
  • Запръжката се връща във врящия нахут, добавя се нарязания на ивички спанак, сол и черен пипер и след 4-5 минути се сваля от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар