вторник, 8 октомври 2019 г.

Содени питки с биволско сирене и самардала



Продукти:


250-260 г. брашно

250 г. кисело мляко
150 г. биволско сирене
1 к. л. сода бикарбонат
1 ч. л. самардала
1 ч. л. фритиран лук
краве масло

Приготвяне:


  • Киселото мляко се слага със содата, разбърква се и се оставя, докато шупне.
  • Добавя се натрошеното сирене, брашното, самардалата, лука и се разбърква, до получаване на хомогенна смес.
  • С помощта на лъжица се оформят топки и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Върху всяка се слага парченце краве масло и се поръсва със самардала.
  • Питките се пекат в силна фурна, докато се зачервят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар