четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Попска яхния



Продукти:

300 г. свинско месо
350 г. арпаджик
1 ск. чесън
2 с. л. пържен домат
70 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 кубче местен бульон
1 ч. л. телешки концентат
600 мл. вода
1 с. л. брашно
черен пипер
дафинов лист
олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки и се запържва леко в загряна мазнина.
  • Добавят се обелените лукчета и се запържват до златисто.
  • След това при непрекъснато разбъркване се прибавя домата, брашното, червения и черния пипер, дафиновия лист, чесънът, виното, бульона и водата.
  • Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност, като от време на време се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар