Продукти:
1 кг. говеждо месо
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
2 зърна карамфил
3- 4 зърна бахар
1 к. л. черен пипер на зърна
1 к. л. кимион на зърна
1 дафинов лист
за тестото:
2 ч. ч. бял царевичен грис
2 1/ 2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол
за плънката:
сварено говеждо месо
пържен домат
пикантен сос
авокадо
червен лук
черен боб
домат
Приготвяне:
- Месото се слага в тенджера заедно с обеления лук, цялата скилидка чесън и подправките.
- Добавя се сол на вкус, вода малко над нивото на месото и се вари под налягане около 30- 40 минути.
- След това месото се отцежда и се накъсва с вилица.
- Към него се добавя пържен домат, пикантен сос на вкус и се разбърква.
- В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
- Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
- Пекат се върху нагорещен леко намазнен оребрен тиган по 5 минути от всяка страна.
- Питките се разрязват през средата и се пълнят с боба, месото и нарязаните лук, авокадо и домат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар