вторник, 9 февруари 2021 г.

Арепас с говеждo



Продукти:

1 кг. говеждо месо
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
2 зърна карамфил
3- 4 зърна бахар
1 к. л. черен пипер на зърна
1 к. л. кимион на зърна
1 дафинов лист

за тестото:

2 ч. ч. бял царевичен грис
2 1/ 2 ч. ч. вода
1 ч. л. сол

за плънката:

сварено говеждо месо
пържен домат
пикантен сос

авокадо
червен лук
черен боб
домат

Приготвяне:
  • Месото се слага в тенджера заедно с обеления лук, цялата скилидка чесън и подправките.
  • Добавя се сол на вкус, вода малко над нивото на месото и се вари под налягане около 30- 40 минути.
  • След това месото се отцежда и се накъсва с вилица.
  • Към него се добавя пържен домат, пикантен сос на вкус и се разбърква.
  • В купа се слага царевичния грис, солта, водата и се обърква добре, докато се получи гладка смес без бучки. Оставя се да почине 5-10 минути.
  • Тестото се разделя на десет топки. Всяка се притиска между дланите, докато се получи питка с диаметър 10 см.
  • Пекат се върху нагорещен леко намазнен оребрен тиган по 5 минути от всяка страна.
  • Питките се разрязват през средата и се пълнят с боба, месото и нарязаните лук, авокадо и домат.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар