Продукти:
3-4 чушлета хабанеро
3 малки доматчета
1/2 гл. лук
2-3 ск. чесън
1 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. мед
1 ч. л. оцет
олио
Приготвяне:
- Доматите и чушлетата се изпичат на оребрен тиган.
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на полумесеци лук и целите необелени скилидки чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавят се 50 мл. вода и след 2-3 минути се сваля от огъня.
- В чашата на пасатора се слагат пържения домат, меда, оцета, задушения лук, обелените домати, чушлета и чесън.
- Подправя се със сол на вкус и се пасира до получаване на хомогенна смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар