Продукти:
400 г. морски костур ( cabra)
2-3 стръка пресен лук
4-5 шайби джинджифил
за соса:
7 с. л. соев сос за морски дарове
2-3 стръка кориандър
2 ск. чесън
1/2 стрък пресен лук
5-6 шайби джинджифил
1 с. л. сусамово олио
7 с. л. слънчогледово олио
Приготвяне:
- За приготвянето на соса в купа се смесват соевия сос, нарязаните джинджифил, чесън, пресен лук и кориандър и се оставя да престои около 30 минути.
- Рибата се почиства от люспите и вътрешностите, измива се и се подсушава.
- Поръсва се със сол и в коремчето се слагат 2-3 шайби джинджифил и малко пресен лук.
- В чиния се слагат 2 стръка пресен лук, отгоре рибата и върху нея се слагат още няколко парченца лук и джинджифил.
- Вари се на пара около 8-10 минути в зависимост от големината на рибата.
- След като се свари лука и джинджифила се махат.
- Рибата се прехвърля в чиния и се поръсва със сусамовото олио и нарязани на тънки ивици лук и джинджифил.
- Слънчогледовото олио се загрява, докато запуши.
- Още горещо се изсипва върху рибата и около нея добавя прецедения соев сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар