Продукти:
250 г. шарен боб
1/2 гл. лук
1 морков
100 г. морсия
80 г. чоризо
олио
1-2 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 к. л. червен пипер
сминдух
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На сутринта се измива, залива се със студена вода и се слага да се вари на тих огън заедно с нарязаните на ситно морков и лук.
- Малко преди боба да е готов се добавя морсията и чоризо.
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно скилидки чесън.
- Добавя се брашното, червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с водата от боба.
- Запръжката се връща във врящия боб, прибавя се сминдуха, сол на вкус и 5-6 минути, след като заври се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар