четвъртък, 5 септември 2019 г.

Шарен боб с морсия и чоризо



Продукти:

250 г. шарен боб
1/2 гл. лук
1 морков
100 г. морсия
80 г. чоризо
олио
1-2 ск. чесън
1 с. л. брашно
1 к. л. червен пипер
сминдух

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На сутринта се измива, залива се със студена вода и се слага да се вари на тих огън заедно с нарязаните на ситно морков и лук.
  • Малко преди боба да е готов се добавя морсията и чоризо.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно скилидки чесън.
  • Добавя се брашното, червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с водата от боба.
  • Запръжката се връща във врящия боб, прибавя се сминдуха, сол на вкус и 5-6 минути, след като заври се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар