Продукти:
7 пилешки крачета
3-4 зърна черен пипер
1/4 гл. лук
1/4 стрък целина
1 стрък магданоз
2 ч. ориз
1/2 гл. лук
1 морков
чубрица
черен пипер на зърна
олио
Приготвяне:
- Пилешките крачета се поставят в тенджера заедно с лука, селърито, магданоза и черния пипер.
- Заливат се със студена вода и се варят до готовност.
- В тава се запържват нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат.
- Прибавя се ориза и се пържи, докато стане прозрачен.
- Залива се с 6 ч. ч. бульон от варенето и се добавят черния пипер, чубрицата и сварените крачета.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна до готовност на ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар