неделя, 29 септември 2019 г.

Бамя с бекон и пикантен сос



Продукти:

бамя
бекон на слайсове
пикантен сос
сусам
олио

Приготвяне:

  • Бамята се измива, дръжките се отрязват и се накисва в студена вода смесена с малко лимонов сок.
  • Отцежда се, бланшира се в подсолена вряща вода за 1- 2 минути, и след това се измива се под студена течаща вода.
  • Слайсовете бекон се нарязват на половина по дължина.
  • Всяка бамя се завива с парче бекон и се забива с клечка за зъби, за да не се развие.
  • Пържат се в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, докато бекона се зачерви.
  • Добавят се няколко супени лъжици пикантен сос и се разбърква внимателно.
  • След 1-2 минути бамята се сваля от огъня и се поръсва със сусам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар