Продукти:
бамя
бекон на слайсове
пикантен сос
сусам
олио
Приготвяне:
- Бамята се измива, дръжките се отрязват и се накисва в студена вода смесена с малко лимонов сок.
- Отцежда се, бланшира се в подсолена вряща вода за 1- 2 минути, и след това се измива се под студена течаща вода.
- Слайсовете бекон се нарязват на половина по дължина.
- Всяка бамя се завива с парче бекон и се забива с клечка за зъби, за да не се развие.
- Пържат се в леко намазнен тиган с незалепващо покритие, докато бекона се зачерви.
- Добавят се няколко супени лъжици пикантен сос и се разбърква внимателно.
- След 1-2 минути бамята се сваля от огъня и се поръсва със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар