Продукти:
200 г. спанак
1/2 гл. червен лук
орехи
сирене" Горгонзола"
2 малки круши
1 с. л. краве масло
1 ч. л. захар
за дресинга:
2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 с. л. балсамов оцет
Приготвяне:
- В тиган с незалепващо покритие се разтопява кравето масло.
- Добавят се нарязаните круши и захарта.
- Готвят се на умерен огън, докато крушите омекнат и се карамелизират.
- За приготвянето на дресинга се смесват зехтина, оцета, горчицата и се разбърква до получаване на еднородна смес.
- Спанака се измива, отцежда се добре и се нарязва.
- Към него се добавя нарязания на полумесеци лук, крушите и сиренето.
- Салата се залива с дресинга и се поръсва с натрошени орехи и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар