неделя, 22 септември 2019 г.

Салата от спанак, карамелизирани круши и " Горгонзола"



Продукти:

200 г. спанак
1/2 гл. червен лук
орехи
сирене" Горгонзола"
2 малки круши
1 с. л. краве масло
1 ч. л. захар

за дресинга:

2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 с. л. балсамов оцет

Приготвяне:

  • В тиган с незалепващо покритие се разтопява кравето масло.
  • Добавят се нарязаните круши и захарта.
  • Готвят се на умерен огън, докато крушите омекнат и се карамелизират.
  • За приготвянето на дресинга се смесват зехтина, оцета, горчицата и се разбърква до получаване на еднородна смес.
  • Спанака се измива, отцежда се добре и се нарязва.
  • Към него се добавя нарязания на полумесеци лук, крушите и сиренето.
  • Салата се залива с дресинга и се поръсва с натрошени орехи и сол на вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар