Продукти:
1 пилешко бутче
1/4 гл. лук
2 морков
1 зелена чушка
1 картоф
2 домата от консерва
2 шепи фиде
2-3 стръка магданоз
чубрица
Приготвяне:
- В тенджера се слага пилешкото бутче, лука, магданоза и единият морков.
- Изсипва се вода, колкото да покрие продуктите и се вари около 20 минути в тенджера под налягане.
- Бутчето се обезкостява и месото се накъсва.
- В прецедения бульон се слага нарязаните на кубчета морков, картоф, чушка, домата и пилешкото месо.
- След като зеленчуците омекнат се добавя фидето, чубрицата и се вари до готовност.
- Супата се подправя с малко краве масло, лимонов сок или оцет на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар