петък, 20 септември 2019 г.

Сос със спанак и сирене " Горгонзола"



Продукти:

500 г. спанак
2 с. л. брашно
450- 500 мл. прясно мляко
3 ск. чесън
1 куб. зеленчуков бульон
1 ч. л. вегета
15 г. краве масло
150 г. сирене " Горгонзола"
олио

Приготвяне:

  • Спанака се почиства, измива и нарязва на ивички.
  • В мазнината при непрекъснато разбъркване се запържва брашното и се добавя спанака.
  • След като спанака омекне постепенно се добавя прясното мляко, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Прибавят се пасирания чесън, бульона, вегетата, натрошеното сирене и след няколко минути се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар