Продукти:
150-200 г. бамя
20 мл. тъмен соев сос
3 ск. чесън
1 щипка захар
1 щипка бульон на прах
олио
кориандър
люто чушле
Продукти:
- Дръжките на бамята се отрязват, измива се добре и се накисва в хладка вода смесена с 1 с. л. оцет.
- След това се отцежда и се бланшира в подсолена вряща вода за 1-2 минути.
- Измива се под студена течаща вода и се нарязва.
- В нагорещен тиган с малко олио се запържва за кратко нарязаният на ситно чесън.
- Добавя се захарта, соевия сос, бульона на прах и около 1 чаша от водата в която е бланширана бамята.
- След като заври се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
- Соса се изсипва в дълбока чиния, добавя се бамята и се поръсва с нарязаното на ситно чушле и няколко стръкчета кориандър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар