Продукти:
400 г. пипала от калмари
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 гл. лук
2 ск. настърган чесън
1 к. л. настърган джинджифил
3 сушени кайени
50 мл. бяло вино
50 мл. соев сос за морски дарове
300 мл. рибен бульон
1 с. л. нишесте
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържват чесъна и джинджифила.
- Добавят се пипалата от калмар и се разбърква непрекъснато, докато водата, която са пуснали се изпари.
- След това се прибавят нарязания на полумесеци лук и чушките нарязани на ивички.
- След като зеленчуците омекнат при непрекъснато разбъркване се добавят кайените, виното и соевия сос.
- Изсипва се бульона, в който е разтворено нишестето и се разбърква, докато соса се редуцира на половина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар