петък, 20 септември 2019 г.

Патладжани с кайма по азиатски



Продукти:

1 патладжан
200 г. кайма
1 с. л. нишесте
1 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. люта паста с бакла
2 ск. настърган чесън
1 ч. л. настърган джинджифил
подправки за уок
олио

Приготвяне:

  • Каймата се смесва с нишестето, соевия сос, подправките и се разбърква добре.
  • Патладжана се нарязва и се запържва в сгорещено олио, докато придобие златист цвят.
  • В същата мазнина за кратко се запържват чесъна и джинджифила.
  • Добавя се каймата и се запържва, докато стане на трохи.
  • Прибавя се лютата паста, патладжаните и се разбърква още няколко минути, докато всичко се смеси добре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар