Продукти:
250 г. пълнозърнесто брашно
250 г. пълнозернесто брашно от лимец
25 г. мая
375 мл. хладка вода
1 с. л. сол
ленено семе
тиквени семки
чия
Приготвяне:
- Маята се размива във водата.
- Двата вида брашно и солта се смесват в купа.
- Към тях се добавя водата и се замесва леко лепкаво тесто.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- След това втасалото тесто се премесва и се прехвърля в тава покрита с хартия за печене.
- Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса.
- С нож се правят няколко разреза по повърхността на хляба и в тях се поръсват семената.
- Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 10 минути, след това се намалява на 180°С и се пече около 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар