четвъртък, 5 септември 2019 г.

Салата с песто от магданоз и босилек



Продукти:

краставица
домат
песто от магданоз
маслини
зехтин

за пестото:

15 г. магданоз
15 г. босилек
2 ск. чесън
1 шепа орехи
30 г. сирене " Пармезан"
60 мл. зехтин

Приготвяне:

  • В подходящ съд се слагат препечените орехи, магданоза, босилека, обелените скилидки чесън, зехтина и се пасира до получаване на хомогенна смес.
  • Накрая се добавя настърганото сирене и сол на вкус.
  • В чиния се смесват нарязаните краставици, домати и маслини.
  • Салатата се овкусява с пестото, зехтин, сол на вкус и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар