сряда, 4 септември 2019 г.

Пилешки бутчета с естрагон и сос от горчица



Продукти:

4 пилешки бутчета
150 г. печурки
2 ч. л. горчица
1 ч. л. едрозърнеста горчица
200 мл. сметана за готвене
естрагон
черен пипер
олио
див лук

Приготвяне:

  • Половината от горчицата се смесва с малко сол, черен пипер и естрагон.
  • Бутчетата се натриват с получената смес и се мариноват около 30 минути.
  • Нареждат се в намазнена тава и се пекат до готовност.
  • Гъбите се нарязват и се запържват, докато водата която са пуснали се изпари.
  • Добавя се сметаната, останалата горчица и след 2-3 минути се сваля от огъня.
  • Пилешките бутчета се сервират със сос и се поръсват с нарязан на ситно див лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар