Продукти:
210 мл. хладка вода
3 г. захар
12 г. мая
21 мл. зехтин
300 мл. брашно
нигела
зехтин за намазване
Приготвяне:
- Водата се изсипва в купа и в нея се размива маята.
- Добавя се зехтина, захарта, брашното, меси се няколко минути и се добавя солта.
- Замесва се, докато се получи меко и еластично тесто.
- Тестото се сгъва няколко пъти на плик, намазва се със зехтин и се слага в купа.
- Покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се сгъва на плик.
- Разточва се на правоъгълник и нарязва на ленти.
- Лентите се прехвърлят в тава покрита с хартия за печене, намазват се със зехтин и се оставят да втасат.
- След това отново се намазват със зехтин и с пръст се правят дупки по повърхноста на всяка гризина.
- Поръсват се със сол, нигела и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 10-15 минути.
- След като се извадят от фурната, докато са още горещи се намазват със зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар