Продукти:
80 г. чоризо " Памплона"
30 г. краве масло
10 мл. олио
40 г. брашно
250 мл. прясно мляко
150 мл. сметана
1/2 к. л. пушен пипер
2 сушени кайени
1/2 к. л. вегета
за паниране:
брашно
1 разбито яйце
галета с чесън и магданоз
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
- Към него при непрекъснато разбъркване се добавят мляко и сметаната, докато се получи гладък сос без бучки.
- Прибавя се нарязаното на ситно чоризо, червения пипер, вегетата и натрошените кайени.
- Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
- Покрива със стреч фолио, и след като изстине се оставя за няколко часа в хладилник.
- От охладената смес се оформят топчета с големината на орех.
- Овалват се в брашно, яйце, галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар