Продукти:
200 г. фиде от соя
3 ск. чесън
6-7 кайени
80 г. малки скариди
1 к. л. съчуански пипер на зърна
1 гл. пак чой
олио
Приготвяне:
- Главата пак чой се бланшира за няколко минути в подсолена вряща вода.
- Отцежда се и се слага в купа с лед.
- Фидето се накисва за 5-6 минути в гореща вода.
- В дълбок тиган се загряват няколко супени лъжици олио, докато запуши.
- Добавя се нарязания чесън, съчуанския пипер и кайените.
- След няколко секунди се прибавят скаридите, отцеденото фиде, разбърква се добре и се сваля от огъня.
- Фидето се прехвърля в купа и се сервира с бланширания пак чой.
Няма коментари:
Публикуване на коментар