събота, 20 юни 2020 г.

Пилешки бутчета с бира



Продукти:

2 пилешки бутчета
2 гл. лук
2 ск. чесън
4 с. л. пържен домат от консерва
330 мл. бира
100 мл. пилешки бульон
чубрица
брашно
олио

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се измиват и се разрязват на две части.
  • Овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на полумесеци лук и целите леко смачкани скилидки чесън.
  • След като лука омекне се добавя домата, бирата, бутчетата, чубрицата и бульона.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар