Продукти:
350 цвята от глухарче
1.2 л. вода
1 кг. захар
1 лимон
1 к. л. лимонена киселина
Приготвяне:
- Глухарчетата се измиват добре и се отцеждат.
- Заливат се с водата, добавя се нарязания на кубчета лимон и се вари на умерен огън за 15-20 минути.
- Сваля се от огъня и сместа се оставя да престои 12 часа.
- На следващия ден се прецежда, като цветовете се изстискват добре през тензух или марля.
- Към отварата се прибавя захарта и се вари на слаб огън, като се обира появилата се пяна.
- Когато сиропа започне да се сгъстява се разбърква непрекъснато и се вари до желаната гъстота.
- Прибавя се лимонената киселина и се вари още 2-3 минути.
- Разлива се докато е горещ в сухи буркани, веднага се затварят и се обръщат с капачката надолу.
Няма коментари:
Публикуване на коментар