вторник, 15 май 2018 г.

Мед от глухарчета



Продукти:

350 цвята от глухарче
1.2 л. вода
1 кг. захар
1 лимон
1 к. л. лимонена киселина

Приготвяне:

  • Глухарчетата се измиват добре и се отцеждат.
  • Заливат се с водата, добавя се нарязания на кубчета лимон и се вари на умерен огън за 15-20 минути.
  • Сваля се от огъня и сместа се оставя да престои 12 часа.
  • На следващия ден се прецежда, като цветовете се изстискват добре през тензух или марля.
  • Към отварата се прибавя захарта и се вари на слаб огън, като се обира появилата се пяна.
  • Когато сиропа започне да се сгъстява се разбърква непрекъснато и се вари до желаната гъстота.
  • Прибавя се лимонената киселина и се вари още 2-3 минути.
  • Разлива се докато е горещ в сухи буркани, веднага се затварят и се обръщат с капачката надолу.


Няма коментари:

Публикуване на коментар