Продукти:
500 г. брашно
1 яйце
250 мл. вода
1 с. л. прясно мляко
50 г. разтопено краве масло
10 г. суха мая
30 г. захар
8 г. сол
Приготвяне:
- В дълбока купа се слага пресятото брашно, солта, захарта, сухата мая и се разбърква добре.
- В средата се прави кладенче, прибавя се яйцето, прясното мляко и водата и се замесва тесто.
- Към него постепенно се добавя кравето масло и продължава да се меси, докато го поеме напълно.
- Оформеното тесто се слага в поръсена с брашно купа и се покрива с кърпа.
- Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се разточва на кора с дебелина 0,5 см., която се нарязва на правоъгълници дълги 10 см. и широки 3 см.
- След това поставяме два от нарязаните правоъгълници един върху друг и леко притискаме в центъра с обратната страна на ножа, за да прилепнат добре.
- Хващат се двата края и се усукват в противоположна посока.
- Пържат се в сгорещено олио до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар