Продукти:
200 мл. сметана за разбиване, 35% масленост
150 мл. прясно изцеден портокалов сок
2 яйца
70 г. захар
4 листа желатин
Приготвяне:
- Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
- Към жълтъците се добавя захарта и се разбиват, докато удвоят обема си. На тънка струйка при непрекъснато разбиване се прибавя портокаловия сок.
- Сместа се слага на слаб огън и се бърка непрекъснато, докато кремът започне да се сгъстява, като се внимава да не заври. Изсипва се в купа.
- Желатина се накисва в студена вода. Изцежда се и се прибавя към крема.
- Купата с крема се слага в друг по-голям съд пълен с вода и лед и се разбърква, докато се охлади.
- Сметаната се разбива и се добавя към охладения крем.
- Разпределя се в предварително намокрени силиконови форми и се оставя да стегне в хладилник за няколко часа.
- Преди поднасяне формичките се потапят в гореща вода и се обръщат.
- Гарнира се с парченца портокал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар