петък, 5 февруари 2016 г.

Оризови таралежи




Продукти:

250 г. кайма
1 белтък
2 стръка пресен лук
1 парче джинджифил 2 см.
2 с. л. бяло вино
2 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио
сол 
черен пипер
120 г. ориз басмати

Приготвяне:

  • Ориза се накисва предварително за два часа във студена вода, след което се изцежда.
  • Лукът и джинджифила се нарязват на много ситно.
  • Прибавят се към каймата заедно със бялото вино, соевия сос, сусамовото олио, белтъка, сол и черен пипер на вкус и всичко се омесва добре.
  • От нея с мокри ръце се оформят кюфтенца с големината на орех, които се овалват равномерно в ориза.
  • Варят се на пара 20-25 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар