Продукти:
250 г. кайма
1 белтък
2 стръка пресен лук
1 парче джинджифил 2 см.
2 с. л. бяло вино
2 с. л. соев сос
1 с. л. сусамово олио
сол
черен пипер
120 г. ориз басмати
Приготвяне:
- Ориза се накисва предварително за два часа във студена вода, след което се изцежда.
- Лукът и джинджифила се нарязват на много ситно.
- Прибавят се към каймата заедно със бялото вино, соевия сос, сусамовото олио, белтъка, сол и черен пипер на вкус и всичко се омесва добре.
- От нея с мокри ръце се оформят кюфтенца с големината на орех, които се овалват равномерно в ориза.
- Варят се на пара 20-25 минути.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар