Продукти:
500 мл. прясно мляко
75 г. захар
50 г. грис
1 ч. л. течна ванилия
4 листа желатин
плодово желе
Приготвяне:
- Млякото се смесва със захарта и си оставя да заври.
- Прибавя се грисът и сместа се вари до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.
- Сваля се от огъня и се ароматизира с ванилията.
- Желатина се накисва в студена вода. Изцежда се и се прибавя към крема. Разбърква се, докато желатинът се разтопи напълно.
- Сместа се изсипва в силиконова форма да се охлади и стегне, след което се нарязва на правоъгълници.
- Плодовото желе се приготвя според указанието на опаковката и се оставя да се охлади и стегне.
- Със помощта на резец в ценъра на всяко парче грис се изрязва сърце и на негово място се поставя сърце от плодовото желе.
Няма коментари:
Публикуване на коментар