понеделник, 8 февруари 2016 г.

Валентинки от грис

Ето как грис, мляко и плодово желе може да се превърне в атрактивен десерт за деня на влюбените!


Продукти:

500 мл. прясно мляко
75 г. захар
50 г. грис
1 ч. л. течна ванилия
4 листа желатин
плодово желе

Приготвяне:

  • Млякото се смесва със захарта и си оставя да заври.
  • Прибавя се грисът и сместа се вари до сгъстяване, при непрекъснато бъркане.
  • Сваля се от огъня и се ароматизира с ванилията.
  • Желатина се накисва в студена вода. Изцежда се и се прибавя към крема. Разбърква се, докато желатинът се разтопи напълно.
  • Сместа се изсипва в силиконова форма да се охлади и стегне, след което се нарязва на правоъгълници.
  • Плодовото желе се приготвя според указанието на опаковката и се оставя да се охлади и стегне.
  • Със помощта на резец в ценъра на всяко парче грис се изрязва сърце и на негово място се поставя сърце от плодовото желе.


Няма коментари:

Публикуване на коментар