неделя, 14 февруари 2016 г.

Паста с романеско и аншоа

Ароматното и цветно предложение днес е за почитателите на пастата!


Продукти:

250 г. паста
350 г. романеско
1 червена чушка
1 бр. консерва аншоа
2 скилидки чесън
50 мл. зехтин
настъргана кора от 1/2 лимон
50 г. пармезан

Приготвяне:

  • Пастата се сварява във вряща вода, спазвайки инструкциите върху опаковката.
  • Романеското се разделя на розички и се слага в тенджера с вряща подсолена вода за около 5-6 минути. След това се изцежда, охлажда се под студена течаща вода и отново се изцежда.
  • Чушката се измива, почиства се от дръжката и семките и се нарязва на кубчета.
  • В тиган се загрява зехтина и се запържва чушката, добавя се нарязаният на ситно чесън, кората от лимона, аншоата и се запържват за кратко.
  • Пастата се изцежда от водата и се смесва с романеското, чушката и аншоата. Разбърква се внимателно и се поръсва с настърган пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар