неделя, 1 октомври 2017 г.

Темаки




Продукти:

краставица
морков
жълта, зелена и червена чушка
3-4 печурки
пушена сьомга
400 г. ориз
7 бр. нори
сусам
1 1/2 с. л. оризов оцет
1 ч. л. сусамово олио
1 с. л. светъл соев сос
уасаби
олио

Приготвяне:

  • Ориза се измива, сварява и докато е топъл се поръсва с оцета.
  • В малко мазнина се запържват нарязаните гъби и се добавя сусамовото олио и соевия сос.
  • Краставицата, чушките и моркова се нарязват на ивички.
  • Листовете нори се разрязва на две.
  • С влажни ръце се поставя в единия край част от ориза, така че да заема 1/3 от листа и малко уасаби.
  • По диагонал се поставят сьомгата, гъбите, зеленчуците и се завива във формата на конус.
  • Краят се навлажнява с вода и се запечатва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар