неделя, 15 октомври 2017 г.

Пиле фрикасе по испански



Продукти:

1/2 пиле
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
125 мл. бяло вино
125 мл. пилешки бульон
1 филия хляб
8 бадема
1 сварено яйце
зехтин
шафран
черен пипер
магданоз

Приготвяне:

  • Пилето се нарязва на порции и се запържва до златисто.
  • Хляба се нарязва на кубчета и се запържва се в същата мазнина.
  • После се запържват обелените бадеми и накрая се добавя малко шафран.
  • Хляба, бадемите, шафрана, жълтъка се скълцват и към тях се добавя пилешкия бульон.
  • Запържват се последователно нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се виното и след като заври се прибавя пилето и скълцаната смес.
  • Вари се до готовност и се подправя със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
* Източник: Carlos Arguiñano


Няма коментари:

Публикуване на коментар