Продукти:
1/2 пиле
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
125 мл. бяло вино
125 мл. пилешки бульон
1 филия хляб
8 бадема
1 сварено яйце
зехтин
шафран
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
- Пилето се нарязва на порции и се запържва до златисто.
- Хляба се нарязва на кубчета и се запържва се в същата мазнина.
- После се запържват обелените бадеми и накрая се добавя малко шафран.
- Хляба, бадемите, шафрана, жълтъка се скълцват и към тях се добавя пилешкия бульон.
- Запържват се последователно нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавя се виното и след като заври се прибавя пилето и скълцаната смес.
- Вари се до готовност и се подправя със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар