Продукти:
20 квадратни кори за гьоза ( от тук )
за плънката:
200 г. кайма
100 г. скариди нарязани на ситно
1/2 настърган морков
1 малка скилидка чесън
1 с. л. нарязан на ситно пресен лук
1/2 к. л. настърган джиндифил
1 с. л светъл соев сос
черен пипер
сусамово олио
за супата:
1,5 л. пилешки бульон
1/2 стр. пресен лук
3-4 сушени гъби шийтаке
4-5 сушени дървесни гъби
1 с. л. тъмен соев сос
лют пипер на люспи
Приготвяне:
- Всички продукти за плънката се смесват и се оставя в хладилник за 20 минути.
- Сушените гъби се накисват за 20 минути в гореща вода.
- Върху всяка кора се слага част от плънката, краищата се намазват с белтък и се прегъва във формата на триъгълник.
- Бульона се слага в тенджера и след като заври се добавят нарязаните гъби, соевия сос и пипера.
- 5 минути преди супата да се снеме от огъня се добавят уонтоните и нарязания пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар