Продукти:
филе от мерлуза
за маринатата:
1/2 к л. джинджифил на прах
1/2 стр. нарязан пресен лук
щипка захар
50 мл. бяло вино
брашно за паниране на риба
Приготвяне:
- Филето се измива, подсушава и нарязва на квадрати.
- Поставя се с кожата надолу и се правят по няколко разреза във формата на решетка, като се внимава да не се среже кожата.
- В купа се смесват продуктите за маринатата, добавя се рибата и се оставя в хладилник за 10-15 минути.
- Всяко парче се овалва в брашно и с помощта на клечка за зъби се събират краищата, така че да се получи, като топка.
- Пържат се с разрезите надолу в сгорещено олио, докато придобият златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар