понеделник, 17 февруари 2020 г.

Соленки 2 вид




Продукти:

280г. брашно
100 г. краве масло на стайна температура
125 г. кисело мляко
150 г. кашкавал
1 яйце
1 ч. л. сол

1 жълтък

Приготвяне:

  • В купа се слага пресятото брашно, солта, киселото мляко, яйцето, кравето масло, настърганият кашкавал и се замесва меко тесто.
  • Тестото се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 10-15 минути.
  • След това се разточва върху набрашнена повърхност и се нарязва на ленти.
  • Соленките се намазват с жълтък и се поръсват с ленено семе, сусам, нигела, шарена сол и се пекат в предварително загряна на 180°С фурна, докато се зачервят.



Няма коментари:

Публикуване на коментар