неделя, 2 февруари 2020 г.

Тарта с ябълки



Продукти:

бутер тесто
 ябълки
мармалад от праскови
1 яйце
краве масло
захар

Приготвяне:

  • Ябълките се обелват, почистват от сърцевината и се нарязват на полумесеци.
  • Бутер тестото се нарязва на правоъгълници и се слага в тава покрита с хартия за печене.
  • Всеки правоъгълник се надупчва с вилица на няколко места, за да не се надуе при печенето. 
  • Намазва се с мармалад и върху него се нареждат ябълките. 
  • Ябълките се намазват с разтопено краве масло и се поръсват със захар.
  • Крищата на бутер тестото се намазват с разбито яйце.
  • Пече се на в предварително загряна на 180°С  фурна, около 15–20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар