петък, 28 февруари 2020 г.

Кюфтенца с бамя на фурна



Продукти:

350 г. кайма
1-2 картофа
250 г. бамя
1 гл. лук
2 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
200 г. пържен домат от консерва
подправки за месо
чубрица
лют пипер на люспи
брашно за овалване

Приготвяне:

  • Каймата се смесва с 1/2 гл. лук нарязан на ситно, подправките за месо, чубрицата и сол на вкус.
  • Омесва се добре и се оставя в хладилник за 1- 2 часа.
  • От каймата се оформят кюфтенца малко по- големи от орех.
  • Овалват се в брашно и се запържват за кратко.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавя се червения пипер, домата, пипера на люспи и чубрицата.
  • Сместа се прехвърля в тава, добавят се кюфтетата, бамята и нарязаните картофи.
  • Налива се вода малко под нивото на продуктите и се пече в умерена фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар