неделя, 9 февруари 2020 г.

Ньоки със сос" Горгонзола"



Продукти:

500 г. картофи
1 жълтък
125 г. брашно
индийско орехче
розов пипер

за соса:


150 мл. прясно мляко
170 г. сирене " Горгонзола"

Приготвяне:


  • Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода.
  • След това, докато все още са топли се обелват и се настъргват на ренде.
  • Разстилат се върху чиния и се оставят, докато напълно изстинат.
  •  В подходящ съд се слагат картофите, жълтъка, пипер и индийско орехче на вкус.
  • Добавя се пресятото брашно и се замесва меко тесто.
  • Тестото се разделя на 4 части, и от всяка част върху набрашнена повърхност се оформя цилиндър с диаметър около 2 см.
  • След това се нарязва на парчета с дължина 1- 1, 5 см. и се оформят с помощта на вилица.
  • Ньоките се слагат в подсолена вряща вода и се варят около 1-2 минути, докато изплуват на повърхността.
  • За приготвянето на соса се загрява млякото и натрошеното сирене.
  • След като сиренето се разтопи се сваля от огъня и се добавят отцедените ньоки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар