сряда, 1 май 2019 г.

Пържоли със сос от праз лук и портокали



Продукти:

4 пържоли свинско месо
подправки за месо
1 яйце
брашно
галета

за соса:

1 стрък праз лук( бялата част)
200 мл. прясно изцеден портокалов сок
1 с. л. брашно
1 с. л. светъл соев сос

Приготвяне:

  • Праза се нарязва на ситно и се задушава на бавен огън, докато омекне.
  • Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя соевия сос и портокаловия сок.
  • Подправя се със сол и се разбърква, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Месото се начуква, поръсва се с подправките, малко сол и се оставя да престои 20-30 минути.
  • След това се пържолите се овалват в брашно, яйце, галета и се пържат от двете страни до златисто.
  • Пържолите се поднасят топли и се заливат със сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар