Продукти:
4 пържоли свинско месо
подправки за месо
1 яйце
брашно
галета
за соса:
1 стрък праз лук( бялата част)
200 мл. прясно изцеден портокалов сок
1 с. л. брашно
1 с. л. светъл соев сос
Приготвяне:
- Праза се нарязва на ситно и се задушава на бавен огън, докато омекне.
- Поръсва се с брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя соевия сос и портокаловия сок.
- Подправя се със сол и се разбърква, докато се получи гладък сос без бучки.
- Месото се начуква, поръсва се с подправките, малко сол и се оставя да престои 20-30 минути.
- След това се пържолите се овалват в брашно, яйце, галета и се пържат от двете страни до златисто.
- Пържолите се поднасят топли и се заливат със сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар