Продукти:
250 г. спагети
250 г. нарязан домат от консерва
2 с. л. пържен домат
1/2 тиквичка
1 морков
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
150 г. бекон
целина
босилек
сирене Грана падано
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържват нарязаните лук, целина, морков и чесън, докато омекнат.
- Към тях се добавят нарязания на ивички бекон и тиквичката на кубчета.
- След това се прибавя домата, босилека и се оставя да къкри на бавен огън, докато соса се сгъсти.
- Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, според указанието на опаковката.
- След това се отцеждат, смесват се с приготвения сос и се поръсват с настърганото сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар