събота, 25 май 2019 г.

Салата от печен карфиол и яйца



Продукти:

1/2 г. карфиол
3 сварени яйца
1/2 гл. лук
копър
2-3 с. л.  кисело мляко
1 ч . л. едрозърнеста горчица

зехтин
гарам масала

Приготвяне:

  • Карфиола се накъсва на розички, поръсва се със зехтин, гарам масала, сол, разбърква се добре и се нарежда в тава покрита с хартия за печене.
  • Пече се в предварително загряна фурна около 20-25 минути, като от време на време се разбърква.
  • В купа се смесват обелените и нарязани яйца, лука, охладения карфиол, киселото мляко и горчицата.
  • Салатата се разбърква добре и се поръсва с нарязан копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар